Goedenacht Travian speler, welkom op mijn Travian hulpsite
portal | home (travian) | inloggen

grondstofteller  | handleiding gettertools  | travian voor dummies  | vraag en antwoord
Handleiding Gettertools
Waarom deze pagina?
Omdat ik gemerkt heb dat een aantal spelers van Travian niet goed weten hoe ze www.gettertools.com moeten gebruiken, heb ik deze pagina ontwikkeld. Je vindt hier in duidelijke taal hoe je de door de alliantieleiders van Travian gewenste gegevens kunt invoeren in het programma.
Account op GetterTools
Ga naar www.gettertools.com.

Indien je een bestaande gebruiker bent, log je in met je eigen gegevens.

Ben je geen bestaande gebruiker, zal je eerst een nieuw account moeten maken. Hiervoor zal je een aantal dingen moeten doen. Vrees niet, het is niet moeilijk. Het enige dat je moet doen is het volgende:
- Je verzint een gebruikersnaam (hoeft niet je Travian-naam te zijn);
- Geef je e-mail adres op (ter bevestiging van je account, maar ook om een nieuw wachtwoord te kunnen maken als je dat vergeten bent);
- Verzin een wachtwoord;
- Bij Travian account kan je nu invullen: ts*.travian.nl (in plaats van * tik je het servernummer);
- Klik op registreer;
- Log in op GetterTools.
Spelgegevens invoeren
Na het inloggen kan je de server zoeken waarop je Travian speelt. Daarna kan je opgeven met welk account je speelt. Vul hier de de spelersnaam in die je op Travian gebruikt en waaronder je dus ook bij de andere spelers bekend bent.
Daarna gaan we eerst naar Account onder Mijn account in de Trooptool (de Trooptool vind je bovenin het scherm, rechts in de menubalk van GetterTools): hier vul je je Travian account in en daar onder je sitters.
Loop ook even de rest van de tabbladen door, vul in wat je wilt invullen.

Oke, nu gaan we naar Troepen. In dit blad gaan we onze troepen en dorpen vullen.
Gebruik je plus, dan is het makkelijk: in Travian kan je gaan naar Dorps statistieken en dan naar het tabblad Troepen. Daar kan je je troepen met [ctrl-a] en [ctrl-c] kopiëren en daarna plakken ([ctrl-v])in de PLUS Troepen Overzichtverwerker. Vink ook even het vakje Automatisch toewijzen van dorp soorten aan (hoeft niet beslist, maar is wel handig). Na een druk op de knop Verwerk staat alles ingevuld.

Voor degenen die geen plus gebruiken, dien je in ELK dorp in de verzamelplaats je troepen te kopiëren met [ctrl-a] en [ctrl-c] en in de Verzamelplaats verwerker te plakken (met [ctrl-v]). Na Verwerk staan dan de troepen er in.
Zo ga je elk dorp af totdat alles erin staat.

Nu heb je het meeste al gedaan.
Het meest belangrijke
Stuur mij een igm (spelersnaam Eekhoorn), daarna ontvang je van mij een link (in game message - igm) waarmee je met een simpele klik jezelf in je eigen alliantie (waar ik ook in zit) kunt toevoegen.
Hierna kun je zien hoe je er zelf voor staat ten opzichte van je andere leden. Maar het wordt natuurlijk ook door de leiding gebruikt voor defensieve en offensieve acties.

Verder kan je heel wat info halen uit dit programma. Ik zou het eens rustig een keer bekijken. Heb je er vragen over, kan je die altijd aan mij stellen. In de praktijk zul je gaan ervaren hoe makkelijk dit programma is als je er eenmaal wat meer mee hebt gewerrkt.

Verder is het absoluut noodzakelijk dat je af en toe je troepen update (dit gaat dus niet automatisch!).
Advies: doe het minstens eenmaal per week, elke dag mag natuurlijk ook. Houd in ieder geval vast aan de eisen van de alliantie waar je in zit, het kan zijn dat je dan vaker moet bijwerken dan eenmaal per week.
Copyright © 2010-2021 by Hilbert van Dijk, the Netherlands