Goedenacht Travian speler, welkom op mijn Travian hulpsite
portal | home (travian)

grondstofteller  | handleiding gettertools  | travian voor dummies  | vraag en antwoord
Welkom op de snookersite voor Noord-Nederland
 Vraag en antwoord 
dorp wegschieten  | graanlock
Dorp wegschieten
Een dorp wegschieten - een overweging
Een dorp wegschieten. Het kan voor de aanvaller heel leuk zijn om te doen. Vooral als je veel last hebt gehad van de tegenstander. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen?

Auteur: Hilbert van Dijk
Waarom zou je een dorp van de kaart schieten?
De vraag is heel simpel. Maar waarom zou je het willen? Daar zijn ongetwijfeld een heleboel antwoorden op te geven. Ik zal er slechts een paar noemen, maar aanvullingen mogen natuurlijk altijd.

Ten eerste is het een leuke manier om oases vrij te spelen. Immers: oases horen bij een bepaald dorp. Door dat dorp van de kaart te schieten, komen de bijbehorende oases weer vrij voor iedereen die op de juiste afstand ervan ligt. Zodoende kan je dus misschien wel die oase pakken, die jou voor de neus is weggekaapt.

Ten tweede is het een manier om je tegenstander flink te vertragen. Die is een dorp kwijt. Hij (of zij natuurlijk) heeft dan wel voldoende cultuurpunten om gelijk een nieuw dorp te stichten, maar hij moet dan wel kolonisten klaar hebben staan. En dan ook nog weer een heel nieuw dorp uit de grond stampen. En ja, dat kost enorm veel tijd.
Hoe schiet ik een dorp dan van de kaart?
Een dorp van de kaart schieten is theoretisch ontzettend eenvoudig. Genoeg aanvallen met katapulten op het dorp af sturen en alles slopen wat er te slopen valt. Dus alle gebouwen, maar ook alle velden. Dat is alles. Doe het wel zo snel mogelijk achter elkaar, om te voorkomen dat je tegenstander verdedigende troepen gaat plaatsen vlak voordat de katapulten aankomen. Een veelgebruikte truc is om met meerdere alliantiegenoten de aanvallen tot op de seconde gelijk laten aankomen. Doelen hoef je niet in te stellen, de katapulten kiezen dan zelf een (bestaand) doel. Net zo lang tot er geen doelen meer over zijn. En dan is het dorp van de kaart geschoten.

Vraag mij niet om erbij te helpen, ik ben namelijk ontzettend slecht in timen. Ik zit er altijd een paar seconden naast. Waar het aan ligt, weet ik niet, maar het is niet mijn sterkste punt.

Bij het voorgaande moet je wel bedenken dat er nog verdedigende troepen kunnen staan. Je loopt dus het risico dat daardoor de aanvallen mislukken. Scouten is handig, maar zeker geen garantie.
Copyright © 2010-2021 by Hilbert van Dijk, the Netherlands