Goedenacht Travian speler, welkom op mijn Travian hulpsite
portal | home (travian)

grondstofteller  | handleiding gettertools  | travian voor dummies  | vraag en antwoord
Welkom op de snookersite voor Noord-Nederland
 Vraag en antwoord 
dorp wegschieten  | graanlock
Graanlock
Alle informatie over een graanlock
In dit onderdeel vind je alle informatie over een graanlock. Wat is een graanlock eigenlijk? Hoe maak ik een graanlock? En de belangrijkste vraag: hoe kom ik uit een graanlock?

Auteur: Hilbert van Dijk
Wat is een graanlock?
De vraag die regelmatig wordt gesteld: wat is een graanlock? Het meest eenvoudige antwoord is: als je dat nog niet weet, heb je er gelukkig ook geen last van (en heb je geen graanlock).
Oké, flauw. Ik weet het. Geloof me: als je een graanlock hebt, weet je gelijk wat het is. Jouw dorp krijgt door een graanlock een negatieve graanproductie. Uh... Hoe zit dat dan? Ik probeer het uit te leggen.

Ja, oké. Het plaatje is gejat. Helaas heb ik zelf nog geen screenshot van een graanlock gemaakt, maar het gaat om het idee. De vraag is wat hier opvalt.

Welnu, dat is eenvoudig. De graanvelden zijn nog niet opgehoogd. En in het dorp staat er geen silo meer, is er geen bakker, de korenmolen is weg. En als je pech hebt, is ook het hoofdgebouw weggeschoten, alsmede het pakhuis.

Dat is nou een graanlock. En het spel durft je dan ook nog te vertellen dat je moet produceren, omdat je anders je smederij niet kunt uitbreiden (of het hoofdgebouw, ambassade, noem maar op). Heel vervelend allemaal, maar dat is dus het effect van een graanlock.
Hoe kom ik uit een graanlock?
Goed. Je weet nu wat een graanlock is. Maar hoe kom je daar nu weer uit? Dat antwoord is eenvoudiger dan het misschien lijkt. Je begint gewoon opnieuw de graanvelden op te bouwen.

Nu hoor ik je denken: Ja, maar hoe dan? Mijn staat op nul, ik heb geen korreltje meer over! Inderdaad. Maar je hebt een held die misschien nog bij zich heeft. Dat kan je in het gelockte dorp afgeven. Als de held ook geen heeft, kan je vanuit een ander dorp sturen. Let wel op: waarschijnlijk heb je ook geen silo meer. Dan moet je dus beetje bij beetje sturen (en mogelijk ook , , ).

Zodra je weer voldoende grondstoffen hebt, kan je weer een graanveld verhogen. Maar ook daaraan zit een grens. Op een gegeven moment kom je erachter dat je meer moet gebruiken dan in je opslag kan zitten. En dan merk je dat je die silo kunt bouwen. En datzelfde geldt ook voor het pakhuis. Ook pakhuis en silo ophogen dus.

Ja, maar het gaat zo langzaam! Inderdaad. Snel gaat het niet als ook je hoofdgebouw was weggeschoten. En het leuke is: die kan je ook herbouwen en ophogen. Blijf dus vooral kijken wat je weer kan ophogen. En blijf ook de graanvelden uitbouwen. Op een gegeven moment zal je dan ook de korenmolen die was weggeschoten weer kunnen herbouwen. En de bakker kan ook weer zijn bakkerij inrichten.

Je zult merken dat je op die manier langzaam maar zeker weer uit de graanlock komt en weer een positieve graanproductie zult hebben. Tadaa!!!
Copyright © 2010-2021 by Hilbert van Dijk, the Netherlands