Goedenacht Travian speler, welkom op mijn Travian hulpsite
portal | home (travian) | inloggen

grondstofteller  | handleiding gettertools  | travian voor dummies  | vraag en antwoord
Welkom op de snookersite voor Noord-Nederland
 Travian voor dummies 
1 - Je eerste week  | 2 - Account - HD  | 3 - Account - Dorpjes  | 4 - Account - Type dorpen  | 5 - Troepen en speelstijl (T&S)

6 - T&S - Offensief  | 7 - T&A - Defensief  | 8 - T&S - Vervolg  | 9 - Bijlage
Troepen en speelstijl (T&S)
Een inleiding
Nu had ik even snel gezegd dat we zouden mikken op zo'n 80K troepen, maar het probleem is dat niet alle stammen even snel troepen bouwen. Met de barakken op 20 bouw je bijvoorbeeld 572 Speervechters per dag, OF 363 praetorianen. Romeinen trainen gewoon vet traag, dus je moet je realiseren dat het een stuk lastiger is voor een Romein om op dag 100 80K praetorianen te fixen dan een Germaan 80K Speervechters. Daarom zei ik zo'n 80K. Ik ga gewoon uitleggen hoe het allemaal werkt en dan kun je zelf een beetje passen en meten, later krijg je wel wat richtlijnen van me qua aantallen (de richtlijnen moet je niet te nauw nemen, ik weet niet zo goed wat realistisch is voor een newbie).

Binnen een alliantie heb je offensieve en defensieve spelers die een mix hanteren. Offensieve spelers richten zich op het maken van 1 of 2 enorm grote legers (vegen) en defensieve spelers proberen zoveel mogelijk verdedigende eenheden te verzamelen. Mijn tip: kies gewoon off of def, want mix is vaak niks van beide. Ergens 2x 50K veeg op klappen doet minder schade dan ergens 1 veeg op knallen van 100K.

Disclaimer
Als ik praat over 50K veeg bedoek ik 50K veeg inclusief houtwerk (rammen en katapulten). Dit doe ik omdat ik graag veeg & def gemakkelijk wil vergelijken met de capaciteit van je account. Dit is echter ongebruikelijk in Travianland, omdat een veeg normaal wordt uitgedruikt in aantallen zonder houtwerk. Dit heeft ermee te maken dat 3K katapulten wel goed is voor 18K van je capaciteit, maar niet 225K aanvalspunten (75 per katapult * 3.000) bijdraagt aan de slagkracht van je veeg. Je gooit namelijk niet die 3K in de 1e aanval. Rammen dragen echter wel bij aan de slagkracht van je veeg, omdat deze wel in de eerste aanval zitten en worden wat mij betreft onterecht weg gelaten! Maar zelfs ik kan niet altijd mijn zin krijgen.

Extra disclaimer
Als ik praat over de efficiëntie van je troepen, kijk ik naar de aanvals- en verdedigingskracht per graanpunt. Sommige units hebben per graanpunt meer vechtsterkte, maar dit is gebalanceerd met een hogere trainingstijd en hogere kosten. Zo zijn 100K Praetorianen sterker dan 100K Phalanxen, maar kosten 100K Phalanxen 14,5 miljoen GS minder en train je een Phalanx in 2:20 minuten ten opzichte van een Praetoriaan in 3:58 minuten.
Tips
Tip 1 Troepen upgraden in de smederij is een must. Niet doen = faalhaas zijn. Scouts, katapulten en rammen profiteren ook van deze bonus. Katapulten op niveau 20 schieten met de helft van de aantallen hetzelfde gebouw wet als wanneer ze op niveau 0 staan. En scouts gaan er ook beter van scouten ondanks dat ze geen aanvalspunten hebben.
Copyright © 2010-2021 by Hilbert van Dijk, the Netherlands