Goedenacht Travian speler, welkom op mijn Travian hulpsite
portal | home (travian) | inloggen

grondstofteller  | handleiding gettertools  | travian voor dummies  | vraag en antwoord
Welkom op de snookersite voor Noord-Nederland
 Travian voor dummies 
1 - Je eerste week  | 2 - Account - HD  | 3 - Account - Dorpjes  | 4 - Account - Type dorpen  | 5 - Troepen en speelstijl (T&S)

6 - T&S - Offensief  | 7 - T&A - Defensief  | 8 - T&S - Vervolg  | 9 - Bijlage
Troepen & speelstijl - vervolg
Het vervolg
Disclaimer
Het is voor mij een beetje moeilijk inschatten of deze doelen te hoog zijn gegrepen voor het publiek, maar ik zag geeregeld vegen van 55K knuppels en 13,5K Germaanse Ridders langskomen met artefacten. Dit betekent dat je zo'n 55 dagen aan het bouwen bent en dat is weer zo'n 2 weken eerder dan 'jullie'. Ik ben zelf wel eens begonnen met draaien om en nabij dag 35 en niet veel later zelfs met een tweede veeg. Rond de artefacten hadden wij al 105K knuppels en 25K GR rond huppelen. Mocht je dus wat onder je target belanden, hoe je daar niet van te schrikken. Kans is groter dat ik het verkeerd heb ingeschat wat in je eerste keer mogelijk is, dan dat jij incapabel bent. Overigens wel leuk om te zeggen dat wij dat leger hadden gemaakt, terwijl onze HD veldjes niveau 17 waren, hoger wordt ook lastig als je zoveel in je troepen steekt.
Scouts
Het probleem met veel scouts bouwen, is dat je toch wel gescout kan worden als de tegenstander dat wil. Door middel van de artefacten zijn vijandige scouts bijna niet te stoppen. Als iemand met een artefactenbonus met 10K scouts aan komt kakken, moeet jij er al 50K hebben om überhaupt een kansje te hebben de boel te stoppen. 50K scouts is 50K minder op je capaciteit en dus 50K minder off/def. Mijn advies is dan ook om te zorgen dat je in elk geval weet dat je gescout wordt. Door zo'n 5K scouts te maken, weet je altijd wat de tegenstander weet. Als jij 2.500 scouts in je HD/AD hebt staan, zal de scoutende speler nooit onopgemerkt langskomen. Zelfs met 100K scouts en de 10x bonus van de Unieke ogen komt die niet ongezien weg. Ga je dan ook 2.500 scouts in je sups zetten? Nee. Die dingen worden bijna nooit gescout en als het gebeurt is het waarschijnlijk door een buurman en niet door een vijandige speler uit een ander gewest. 25 scouts per supje is wel voldoende om eventuele kwade bedoelingen van je buurman op te merken. 25 scouts kunnen wel tot 10K scouts detecteren. In de alliantie is er vaak 1 (misschien 2 spelers) die worden aangeprezen om wel grote hoeveelheden scouts te maken. Deze zullen dan uiteindelijk die gepaste artefacten ontvangen en zullen in dienst van de alliantie alles en iedereen scouts waar informatie over nodig is.
Zit ik voor de artefacten echt de helft van de tijd zonder troepen?
Niet perse. Ik weet dat ik heb gezegd dat je pre-artefacten een planning moet maken, om op dag 100 je target te bereiken en ik weet ook dat deze planning pas rond dag 50 of iets dergelijks begint... Maar! Wat je eigenlijk altijd wel ziet binnen een alliantie, is dat er een aantal spelers wordt aangewezen om al vroeg toch wat troepen te maken. Aanvallend of verdedigend, waarschijnlijk krijg je wel een target van je alliantieleider om op dag X toch een Y aantal units te hebben. Als jij met 30 man in een alliantie zit en 5 hiervan hebben alvast 10K def gemaakt en de overige 25 3K, heb je al 125K def om te verdelen. Als je dit doet, kan het grote deel van de alliantie flink door groeien en maken een paar spelers een klein offer om te zorgen dat vroegtijdig in het spel de alliantie in elk geval weerbaar is. Er zijn soms mafkezen die toch besluiten om op dag 15 al een veeg te gaan maken.
Copyright © 2010-2021 by Hilbert van Dijk, the Netherlands